Pagini

marți, 30 mai 2017

Au venit americanii! Episodul III

Un soim beat de la aburii namastieni ridicati in aer din distileria alchimista a Carcavuliei a adus zvonul in ograda cu animale: Romania va fi centrul spiritual al lumii!
Uuuai, pfffuai, ohoho, ce mandre pene de cocos au crescut prin ograda. S-a inceput curatenia generala: gunoiul de sapte metri a fost varuit, zidurile pe jumatate daramate au fost acoperite de desene in culorile curcubeului si simboluri din toate colturile lumii.
Mai ramanea de facut un singur lucru: sa fie ales un domn unificator dornic sa domneasca in mirosul de distilerie si peste stratul gros de jeg. Multi au dorit. Obisnuiti cu duhoarea proprie n-au simtit-o pe cea din ograda. Mai ales ca s-a folosit multa tamaie si s-au comandat tone de betisoare parfumate.
Si a inceput circul....
Si leul romanesc s-a transformat treptat intr-un pisoi batut de toti.
Imnul national devenise o compozitie dizarmonica de iti tiuiau urechile si te lua cu greata.
Noi, salbaticii bastinasi, nedusi pe la inaltele scoli de initiere priveam cu speranta in sus, spre boierii unificatori cu miros de smirna, tamaie si alte arome.
Si a inceput cersetoria:
-Boier Cutarescu, cerseam noi la Namastianul aflat in topul celor cu sansele cele mai mari de a ajunge Marele Unificator de Carton, tara e pe marginea prapastiei, copiii se imbolnavesc, animalele sunt ciomagite pe strada, cele salbatice au devenit prilej de distractie pentru straini si autohtoni viteji, se rad padurile, sunt umiliti batranii.
- Carcavule de doi lei! a raspuns Namastianul cu nasul cat trompa elefantului, indesandu-si in portmoneu castigul urias din ziua aceea. Vanduse 2543769 mantre si doua kg de parfum ametitor.
- Boier Crestinescu, am jelit noi mai departe, la urmatorul din lista, Romania e pe duca, degeneram.
-Carcavule de doi lei si spovediti-vaaaa de pacateeeee, aleluia, aleluia, Domnul a dat, Domnul a luat, nu fiti lacomi si pofticiosi ca e mare pacaaaat!am primit raspuns smerit.
- Boier Masonescu, mizeria nu se baga sub covor, am jelit in fata Maretului Curat Murdarus Atoatestiutescu.
- Carcavule de doi lei si zbang o palma ca desert!
Si uite asa Romania a devenit Carcavulia, simbolul national e pumnul asezat langa secera, ciocan, dragon, lup, sarpe,  cruce, inima si altele. E concurs: cine da mai tare cu simbolul sau in capul unui nesupus castiga trei trepte in ierarhia celor aflati in competitie.
Dar nu-i nimic, au venit americanii! Ei sunt poporul cel mai democrat din univers, galaxie si Calea Lactee. Prin Romania vor curge laptele, mierea, Cola, pop corn, ciocolata, guma de mestecat, tancuri, munitie de razboi  si multe alte minunatii. A venit Mos Craciun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu