miercuri, 13 aprilie 2011

Darius în Ţara Dulciurilor

 Când Andrei pleacă în Lumea Imaginaţiei, Darius merge adeseori cu el. Uneori, pleacă şi singur. A descoperit locuri pentru care fratele său l-ar invidia. Şi asta, încă de pe vremea  când mergea de-a buşilea. Unul dintre acestea este Ţara Dulciurilor. Ca să nu te rătăceşti, ai nevoie de o hartă. Darius şi-a procurat-o, dând în schimb paznicului de la poartă, spiriduşul Mustăţi- Murdare- de- Frişcă un căţeluş din pluş, de care se cam plictisise şi un creion fără vârf. Imediat ce intri, pe stânga, este un tort cu etaj, făcut pentru copilul unui uriaş, ce tocmai împlinise trei ani. Apoi, urma tortul cu trei etaje, al unei fetiţe de un an. Darius gusta foarte puţin din fiecare, lăsând urmiţe de degete în frişca pufoasă. Mai ciupea o bucăţică din tortul cu cremă de zmeură, puţină glazură de la următorul, o felie de portocală, lua o gustare mică din căpşuna uriaşă, o fărâmă de ciocolată cu lapte, doar un picuţ din prăjitura cu miere. Strănuta de la zahărul pudră de pe tortul cu mere, zâmbea frumos către cofetarii ce munceau de zor şi se odihnea un pic sub umbrela ce împodobea o îngheţată cu vanilie. 

De acolo, privea munca neobosită a spiriduşilor cofetari. Unul aducea cărămizi din caramel, pentru tortul în formă de casă, altul punea o cireaşă în vârf, cu o furculiţă uriaşă, doi mai mărişori  duceau o scară, opt cărau un platou. O femeie spiriduş ducea în coş bobiţe de ciocolată albă pentru ornat. Alta, ciocolată rasă şi nucă rumenită. Cinci dintre ei le împachetau frumos şi alţi cinci le puneau fundiţe. 

Spiriduşul şef controla ca totul să fie în ordine şi punea baloane colorate la cutii. Bătea din palme, iar acestea se ridicau în aer, zburând către casa sărbătoritului. Era un du-te vino continuu şi după un timp, copilul adormea. Când se trezea, făcea drumul înapoi, gustând iar din toate. Ajungea acasă sătul şi odihnit. Cum să le explice el părinţilor că nu îi este  foame si nici somn? Degeaba spune vorbe multe, îi ceartă şi gesticulează. Aceştia nu pricep nimic. Se mai şi sperie că o fi bolnav copilul...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu